* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

الإنسان يحاسب على الأفعال والله يحاسب على النيات

MEMPERKASAKAN KEPIMPINAN

MEMBINA KOMITMEN, MENCIPTA KEBERSAMAAN

TINDAKAN SE ALIM KATA

MENGUPAYAKAN ORGANISASI,
MEMINIMUMKAN KUASA DOMINASI

MENCIPTA SEJARAH, MEMAHAT TAMADUN

MEMINTAS ARUS MENCIPTA SEJARAH

ASPIRE TO INSPIRE BEFORE YOU EXPIRE

Man punishes the action , but Allah the intention

Mudah-mudahan Allah SWT mempermudahkan segala urusan dan tindakan kita. Sokongan dan kerjasama anda adalah satu penghormatan kepada usaha merealisasikan hasrat slogan MERSING HEBAT berteraskan kepada amalan HIKMAH, EFEKTIF, BADAR, AMANAH dan TAWAKKAL.

اللهم اجعلنا من المستمعين القول فيتبعون أحسنه

Idea dan cadangan tuan amat dialu-alukan.

SEBARANG KESULITAN DAN KELEMAHAN AMAT DIKESALI.

Sila salurkan cadangan, komen dan aduan tuan/puan ke alamat email berikut : akademikmg@gmail.com.
...................................................................................................

Pendidikan Holistik Johor - Mengoptimumkan Potensi, Memaksimumkan Keberhasilan

Hala Tuju PPD Mersing

Hala Tuju PPD Mersing
Selasa, 5 Oktober 2010

Surat kepada Pengarang : Permohonan Guru Diperap

Reaksi :  
Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) ingin merujuk kepada Surat Pembaca “Guru Kecewa, Perak, dalam ruangan Surat Kepada Pengarang akhbar Berita Harian bertarikh 21 September 2010 – Permohonan Guru Diperap”.
Urusan pemangkuan Guru Cemerlang diuruskan oleh Jemaah Nazir dan Jaminan Kualiti (JNJK) di mana JNJK bertanggungjawab untuk mengeluarkan iklan pemangkuan Guru Cemerlang, membuat penilaian berdasarkan borang permohonan dan dokumen sokongan seterusnya menjalankan pemantauan dengan penilaian terhadap aspek-aspek Pengajaran dan Pembelajaran (P&P) dalam mata pelajaran kepakaran dan gerak kerja ko-kurikulum sekolah. Proses ini mengambil masa di antara tiga (3) hingga empat (4) bulan oleh JNJK. Hanya calon-calon yang melepasi tahap penilaian oleh JNJK akan diperakukan ke Bahagian Pengurusan Sumber Manusia (BPSM), KPM. Seterusnya, BPSM akan menyemak dan memperakukan calon-calon yang layak dan menepati syarat-syarat pemangkuan ke Lembaga Kenaikan Pangkat Perkhidmatan Pelajaran (LKPPP) di Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) dalam tempoh tiga (3) bulan daripada tarikh penerimaan perakuan yang lengkap. Urus setia di JPA akan memproses perakuan tersebut sebelum dikemukakan dalam mesyuarat LKPPP. Setelah keputusan urusan tersebut diterima maka Arahan Penempatan Pemangkuan (APP) dan surat tahniah kenaikan pangkat yang ditandatangani oleh YBhg. Tan Sri Dato’ Ketua Pengarah Pelajaran Malaysia (KPPM) akan diedarkan melalui Ketua Jabatan masing-masing. Walau bagaimanapun, semua calon yang memohon telah dimaklumkan di dalam iklan urusan pemangkuan Guru Cemerlang bahawa sekiranya tidak mendapat jawapan dalam tempoh sembilan (9) bulan boleh menganggap permohonan adalah tidak berjaya.

0 komen ::

Catat Komen