* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

الإنسان يحاسب على الأفعال والله يحاسب على النيات

MEMPERKASAKAN KEPIMPINAN

MEMBINA KOMITMEN, MENCIPTA KEBERSAMAAN

TINDAKAN SE ALIM KATA

MENGUPAYAKAN ORGANISASI,
MEMINIMUMKAN KUASA DOMINASI

MENCIPTA SEJARAH, MEMAHAT TAMADUN

MEMINTAS ARUS MENCIPTA SEJARAH

ASPIRE TO INSPIRE BEFORE YOU EXPIRE

Man punishes the action , but Allah the intention

Mudah-mudahan Allah SWT mempermudahkan segala urusan dan tindakan kita. Sokongan dan kerjasama anda adalah satu penghormatan kepada usaha merealisasikan hasrat slogan MERSING HEBAT berteraskan kepada amalan HIKMAH, EFEKTIF, BADAR, AMANAH dan TAWAKKAL.

اللهم اجعلنا من المستمعين القول فيتبعون أحسنه

Idea dan cadangan tuan amat dialu-alukan.

SEBARANG KESULITAN DAN KELEMAHAN AMAT DIKESALI.

Sila salurkan cadangan, komen dan aduan tuan/puan ke alamat email berikut : akademikmg@gmail.com.
...................................................................................................
Isnin, 26 Mac 2012

Media : JPNT nafi kecermelangan UPSR Terengganu akibat soalan bocor

Reaksi :  
KUALA TERENGGANU - Jabatan Pelajaran Negeri Terengganu (JPNT) menafikan tohmahan yang tersebar bahawa kecemerlangan yang dicapai calon Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) negeri itu disebabkan soalan bocor.

Pengarahnya Zakaria Hussin berkata kejayaan Terengganu mengekalkan prestasi terbaik itu disumbangkan beberapa faktor termasuk kerja keras golongan guru, keprihatinan ibu bapa dan kesungguhan murid.

"Ini adalah tanggapan negatif masyarakat luar yang tidak tahu betapa seriusnya jabatan dengan kerjasama erat kerajaan negeri mahu menjadikan Terengganu sebagai negeri anjung ilmu dan kuasa baru dalam dunia pendidikan di Malaysia," katanya kepada pemberita, di sini hari ini.

Beliau yang ditemui pemberita pada hari pertama memulakan tugas sebagai pengarah baru JPNT, berkata dakwaan itu juga seolah-olah mempertikaikan kredibiliti Majlis Peperiksaan Malaysia serta warga pendidik di Terengganu.

Zakaria berkata kerajaan negeri menyediakan peruntukan yang banyak serta memberikan pelbagai kemudahan kepada pelajar di negeri ini bagi memastikan mereka berjaya dalam pelajaran.

Kejayaan Terengganu mengekalkan kedudukannya sebagai negeri terbaik dalam UPSR saban tahun menjadi 'buah mulut' masyarakat terutama yang di luar Terengganu yang mendakwa pencapaian itu disumbang oleh soalan bocor.- Bernama

0 komen ::

Catat Ulasan