* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

الإنسان يحاسب على الأفعال والله يحاسب على النيات

MEMPERKASAKAN KEPIMPINAN

MEMBINA KOMITMEN, MENCIPTA KEBERSAMAAN

TINDAKAN SE ALIM KATA

MENGUPAYAKAN ORGANISASI,
MEMINIMUMKAN KUASA DOMINASI

MENCIPTA SEJARAH, MEMAHAT TAMADUN

MEMINTAS ARUS MENCIPTA SEJARAH

ASPIRE TO INSPIRE BEFORE YOU EXPIRE

Man punishes the action , but Allah the intention

Mudah-mudahan Allah SWT mempermudahkan segala urusan dan tindakan kita. Sokongan dan kerjasama anda adalah satu penghormatan kepada usaha merealisasikan hasrat slogan MERSING HEBAT berteraskan kepada amalan HIKMAH, EFEKTIF, BADAR, AMANAH dan TAWAKKAL.

اللهم اجعلنا من المستمعين القول فيتبعون أحسنه

Idea dan cadangan tuan amat dialu-alukan.

SEBARANG KESULITAN DAN KELEMAHAN AMAT DIKESALI.

Sila salurkan cadangan, komen dan aduan tuan/puan ke alamat email berikut : akademikmg@gmail.com.
...................................................................................................

Pendidikan Holistik Johor - Mengoptimumkan Potensi, Memaksimumkan Keberhasilan

Hala Tuju PPD Mersing

Hala Tuju PPD Mersing
Isnin, 22 Februari 2016

PROGRAM KEMPIMPINAN MUDA PELAJAR TINGKATAN 4 YPJ 2016

Reaksi :  

TINDAKAN SEGERA PROGRAM KEMPIMPINAN MUDA PELAJAR TINGKATAN 4 YPJ 2016Tuan Pengetua / Kaunselor Pelajar Bagi Sekolah2 SMSM, SMKM, SMAAM, SMKAB, SMKUH, SMKFTA, SMKSTAR Dan SMKN


22-02-2016


KURIKULUM


En. Azman Bin Yusof

Assalamulaikum wbrkth.

Sukacita dimaklumkan, program tersebut yang terbuka kepada Pengawas-pengawas sekolah Tingkatan 4 akan dilaksanakan pada 1 – 3 Mac 2016 bertempat di Pusat Kecemerlangan Pembangunan Insan (PKPI) YPJ , Sekakap, Mersing.

2. Pihak kami, telahpun mendapat senarai 33 orang pelajar yang terpilih untuk mengikuti program tersebut dari sekolah-sekolah yang terlibat dengan kerjasama dari Pengetua dan Kaunselor Pelajar sekolah-sekolah yang berkenaan. 7 orang lagi penerima Biasiswa Dato Onn ( sila rujuk lampiran ) dari SMK Mersing dipilih sendiri oleh pihak YPJ sendiri dan wajib menyertai program tersebut.

3. Sila muaturun semua lampiran berkaitan program tersebut dan sila ambil tindakan yang sewajarnya berdasarkan kepada lampiran-lampiran yang disertakan seperti surat panggilan program dari YPJ, JPNJ, surat kebenaran ibubapa dan lain-lain.

4. Sila ambil perhatian juga, bahawa pengangkutan pergi dan balik dari rumah/ sekolah ke pusat program pada tarikh-tarikh yang berkenaan adalah dibawah sekolah masing-masing atau ibubapa pelajar. Pihak YPJ/ JPNJ tidak menyediakan sebarang kemudahan pengangkutan.

5. Untuk makluman, pihak YPJ telah melantik 2 orang Kaunselor Pelajar Sekolah2 Mersing yang akan bertindak sebagai Fasilitator dan juga Guru Pengiring pelajar-pelajar daerah Mersing sepanjang tempoh program tersebut. Mereka ialah Cik Nurhidayah bt Yahya – SMKFTA dan En. Amri bin Raso – SMKN.

6. Jika ada sebarang pertanyaan berkenaan program tersebut, sila hubungi Ustaz Wan Nadzri bin Wan Abdul Rahman (019-7193748) , Ketua Unit Akademik. PPD Mersing atau En. Azman bin Yusof di talian 019-9600120.

Sekian makluman. Terima kasih.
PROGRAM_KEPIMPINAN_MUDA.pdf


PPD_MERSING___SENARAI_PELAJAR_T4_PROG_PEMIMPIN_MUDA_YPJ_2016.xlsx


BORANG_KEBENARAN_IBUBAPA.pdf

0 komen ::

Catat Komen